|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
08/12/2014 |
Data da última atualização: |
08/12/2014 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SANTOS, T. M. de S.; REIS, R. C.; VIANA, E. de S.; ANDRADE, M. V. |
Afiliação: |
TÂMARA MARIA DE SOUZA SANTOS; RONIELLI CARDOSO REIS, CNPMF; ELISETH DE SOUZA VIANA, CNPMF; MARCOS VINICIUS ANDRADE. |
Título: |
Avaliação da degradação de vitamina C em mamão desidratado. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO ANUAL DE CIÊNCIA, TECNOLOGIA, INOVAÇÃO E CULTURA NO RECÔNCAVO DA BAHIA - RECONCITEC, 3., Cruz das Almas. Anais.... Cruz das Almas, Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, 2014. E-Book. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O mamão apresenta elevado valor nutricional, destacando-se seu teor elevado de vitamina C que é um micronutriente de grande importância devido a sua participação na formação do tecido conjuntivo, na produção de hormônios e anticorpos e como agente promotor da imunidade. |
Thesagro: |
Desidratação; Mamão. |
Thesaurus Nal: |
Papayas. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00957nam a2200181 a 4500 001 2001913 005 2014-12-08 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSANTOS, T. M. de S. 245 $aAvaliação da degradação de vitamina C em mamão desidratado.$h[electronic resource] 260 $aIn: REUNIÃO ANUAL DE CIÊNCIA, TECNOLOGIA, INOVAÇÃO E CULTURA NO RECÔNCAVO DA BAHIA - RECONCITEC, 3., Cruz das Almas. Anais.... Cruz das Almas, Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, 2014. E-Book.$c2014 520 $aO mamão apresenta elevado valor nutricional, destacando-se seu teor elevado de vitamina C que é um micronutriente de grande importância devido a sua participação na formação do tecido conjuntivo, na produção de hormônios e anticorpos e como agente promotor da imunidade. 650 $aPapayas 650 $aDesidratação 650 $aMamão 700 1 $aREIS, R. C. 700 1 $aVIANA, E. de S. 700 1 $aANDRADE, M. V.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
17/12/2015 |
Data da última atualização: |
18/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
ORRICO JÚNIOR, M. A. P.; RETORE, M.; MANARELLI, D. M.; SOUZA, F. B. de; LEDESMA, L. L. M.; ORRICO, A. C. A. |
Afiliação: |
MARCO ANTONIO PREVIDELLI ORRICO JUNIOR, UFGD; MARCIANA RETORE, CPAO; DÉBORA MAURICIO MANARELLI, UFGD; FERNANDA BARBOZA DE SOUZA, UEMS; LUANA LIZ MEDINA LEDESMA, IFMS; ANA CAROLINA AMORIM ORRICO, UFGD. |
Título: |
Forage potential and silage quality of four varieties saccharine sorghum. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuaria Brasileira, v. 50, n. 12, p.1201-1207, dez. 2015. |
DOI: |
10.1590/S0100-204X2015001200010 |
Idioma: |
Inglês Português |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate four cultivars of saccharine sorghum (Sorghum bicolor) regarding productivity, chemical composition of plant parts, and quality of the ensiling process. The tested varieties of saccharine sorghum were BRS 506, BRS 508, BRS 509, and BRS 511. The experiment was divided into two trials, which assessed: production, morphological composition, and nutritional quality of the saccharine varieties; and fermentation quality and nutritional value of the silage produced from the saccharine varieties. Of the tested varieties, BRS 509 and BRS 511 showed the highest total dry matter (DM) production. The BRS 508 variety presented the highest in vitro digestibility of the whole plant (70.65% DM). During ensiling, the BRS 509 variety showed the lowest DM loss (8.87%). The highest effluent production was observed for BRS 506 and BRS 508, with yields of 521.87 and 393.16 kg Mg?1 ensiled DM, respectively. The BRS 511 variety is the most recommended because of the best results for plant production and nutritional quality. Regarding the ensiling process, BRS509 presents the lowest fermentation losses and the highest nutritional value of silage. |
Palavras-Chave: |
Forage system; Roughage; Sorgo sacarino; Volumoso. |
Thesagro: |
Forragem; Forragicultura; Ruminante; Sorghum Bicolor; Valor nutritivo. |
Thesaurus NAL: |
Nutritive value; Ruminants. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/135812/1/PAB-Orrico-Jr.-et-al.-2015.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/136603/1/Forage-potential-and-silage.pdf
|
Marc: |
LEADER 02088naa a2200325 a 4500 001 2031906 005 2016-02-18 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1590/S0100-204X2015001200010$2DOI 100 1 $aORRICO JÚNIOR, M. A. P. 245 $aForage potential and silage quality of four varieties saccharine sorghum. 260 $c2015 520 $aThe objective of this work was to evaluate four cultivars of saccharine sorghum (Sorghum bicolor) regarding productivity, chemical composition of plant parts, and quality of the ensiling process. The tested varieties of saccharine sorghum were BRS 506, BRS 508, BRS 509, and BRS 511. The experiment was divided into two trials, which assessed: production, morphological composition, and nutritional quality of the saccharine varieties; and fermentation quality and nutritional value of the silage produced from the saccharine varieties. Of the tested varieties, BRS 509 and BRS 511 showed the highest total dry matter (DM) production. The BRS 508 variety presented the highest in vitro digestibility of the whole plant (70.65% DM). During ensiling, the BRS 509 variety showed the lowest DM loss (8.87%). The highest effluent production was observed for BRS 506 and BRS 508, with yields of 521.87 and 393.16 kg Mg?1 ensiled DM, respectively. The BRS 511 variety is the most recommended because of the best results for plant production and nutritional quality. Regarding the ensiling process, BRS509 presents the lowest fermentation losses and the highest nutritional value of silage. 650 $aNutritive value 650 $aRuminants 650 $aForragem 650 $aForragicultura 650 $aRuminante 650 $aSorghum Bicolor 650 $aValor nutritivo 653 $aForage system 653 $aRoughage 653 $aSorgo sacarino 653 $aVolumoso 700 1 $aRETORE, M. 700 1 $aMANARELLI, D. M. 700 1 $aSOUZA, F. B. de 700 1 $aLEDESMA, L. L. M. 700 1 $aORRICO, A. C. A. 773 $tPesquisa Agropecuaria Brasileira$gv. 50, n. 12, p.1201-1207, dez. 2015.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|